click here!!!

Monday, March 16, 2009

terang bertukar gelap...

tibe2 ari ni aku teringat sorang...sorang budak...die duk ump..aku kenal die mase aku gi kem wilderness...persahabatan kami kat sane memang ok...kitorg seronok...sangat seronok..tibe-tibe lepas beberape hari balik dari kem tu,aku nampak perubahan...aku tak pasti kenape dgn die..layan aku x macam dulu..pastu ade sesuatu terjadi kat aku...aku hampir x pecaye yg die buat x tau je...kenape dgn die?aku nak kwn aku yg dulu..yang mesra mase kat kem..walaupun aku x suke die panggil aku lesung,tp aku lebih x suke die bersikap dingin ngan aku...sekarang kami belajar di universiti yang same...ape maknenye?

pegi kat mane2 mesti jumpe die...kalau aku jumpe die duk sorg2 x pe...ni aku selalu tgk die ngan pompuan...aku masih ingat yang die pernah ckp yang die x layan pompuan sgt..tp skrg lain...x seperti yg ditafsir...

manusia senang berubah...mase aritu aku pernah outing sekali ngan die..dan..dalam perjalanan balik,aku menangis...aku menangis bukan sebab gembira..aku menangis sbb kata2 die yang menyakitkan hati...mane pergi perasaan?mane pergi kata2 yang dulu?mane pegi diri die yang dulu..aku sgt rindukan diri die yang dulu...mempunyai rase hormat pd diri aku...betul2 rindu...

5 comments:

  1. itulah manusia...
    mmg mudah sgt nak berubah...
    yg pasti kite mmg x dapt nak kawal sumer tu...
    adeq bersabar jer la...
    doa banyk2 agar dier tu berubah semula...(^^)

    ReplyDelete
  2. thanks abg..love u so much..

    ReplyDelete
  3. adeq...
    abg tag adeq k...
    jawab tau...hik3

    ReplyDelete
  4. mAnuSia mMg sUker bRubAh waHidA..
    pLing menYAKiTkaN atIE bILe tyMe kIteR senANg,smUA nk geLAk NgaN kiTEr..siAP caKAp.."shaRIng IS cARing"..Tp bIle kIteR tGh suSaH..smUA laRI..pdAHal kIte XmiNtaK aPErPun..JUZ naK doRAng suPpORt kIteR jEr..
    hakIkaTNyeR..maNUSia suKE hIDUp dlM keseNANgaN..JAdi BiLE kwAn diEr SUsAh,mUlaLAh aNGkaT kaKi..
    baGI jA,isU kwAn YG jenIS mCaM nIE mMg bNYk..n jA Pun adEr gAK TErkeNA..
    cuMe kITe doAKaN jeRLa..1 ARie nNtI doRAng aKAn seDAR kesALaHAN doRanG dAn beRubAH keARaH keBAiKAN..

    ReplyDelete
  5. jA puN xtAU naK cKP psAL jaNGka MasA nIey..
    tP trUSt mE..
    bIla orG 2 xhARgaI kiTEr,diEr tetAp xkAN lUpaKAn kIteR..
    doaKAn jEr sAtu maSe naNTi diA akAN seDar keSAlAan diEr..

    ReplyDelete